A történelem során először történt: Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították az egész USA-t

Az Egyesült Államok története során ez az első alkalom, hogy mind az 50 állam területére kiterjedő súlyos katasztrófát nyilvánítanak ki. Mivel az Egyesült Államokban a folyamatban lévő koronavírus-járványt eddig 533 000 személynél mutatták ki és több mint 20 000 életet követelt.

Donald Trump amerikai elnök szombaton súlyos katasztrófa-nyilatkozatot adott ki az utolsó állam, Wyoming számára. Wyomin az USA legkisebb állama, alig félmillió lakossal, de már ott is 300-hoz közelít a fertőzöttek száma. Ezzel az az új koronavírus-járvány az ország minden államára vonatkozik. Judd Deere sajtótitkár-helyettes szerint a történelem során először vált a teljes USA katasztrófa-sújtotta területté.

A Wyomingi nyilatkozat – hasonlóan minden más amerikai államhoz – a Fehér Ház szerint a szövetségi finanszírozást és a kritikus segítségnyújtási szolgáltatásokat az önkormányzatok és a nonprofit szervezetek rendelkezésére bocsátja.

Mára az Egyesült államok vált a világ legfertőzöttebb országává. Az fertőzöttek száma a héten átlépte a félmilliót, meg a halottak száma a 20 ezret. Ennyi haláleset egy katasztrófa során sem történ még az országban. Amerika járványügyi szakértők szerint a neheze még most jön: Legjobb esetben is 100.000 fölé fog emelkedni a halottak száma, de komolyabb esély van a 300.000 áldozatra is. A leginkább érintett régió New York City, ahol a jelenlegi halálesetek száma meghaladja a 6300 főt.

Forrás: Reuters, Sputnik News

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!