Soros G. elhúzta a mézesmadzagot – Így mentené meg a gazdaságot a járvány alatt

Így mentené meg a gazdaságot Soros György

Kedves filantrópunk, Soros György új tervel állt elő. Hétfőn a Los Angeles Times-ban publikálta elgondolását arról, hogyan kellene “megmenteni” a koronavírus járvány miatt bajba került gazdaságot. A terv nagyon cuki, mindaddig amíg nem nézünk a színfalak mögé.

A járványt többé-kevésbé minden ország gazdasága megérzi. Amerikában például csak eddig 17 millió új munkanélkülit lett és jó eséllyel a munkavállalók negyede az utcára kerül. ( Ehhez persze hozzájárul az is, hogy az amerikai munkaerő piac jóval likvidebb az európaiaknál, a járvány pedig jelenleg az USA-ban tombol leginkább.) Soros szerint ez soha nem látott problémát fog okozni, a baj nagyobb lehet, mint az 1920-as évekbeli “Nagy depresszió”.

Azonban az önzetlen Gyuri bácsi erre is tudja a megoldást. Elképzelése szerint a kormányoknak a gazdaságot “alvó üzemmódba” kell helyezniük. Meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy minden cég és munkahely megmaradjon úgy is, hogy a termelés be van fagyasztva. Így ezek majd változatlanul indulhatnak újra amikor a járvány lecsengett. Az ötlet szép és jó, de a legjobb most következik. Ahhoz, hogy ez megvalósítható legyen az államnak át kell vállalnia a munkavállalók fizetését. Garantálni kell, hogy minden dolgozó megkapja a fizetési csekkjét mindaddig amíg a vész el nem hárul. Az Egyesült államokban ez azt jelentené, hogy az állam 152 millió munkavállalót fizet, gyakorlatilag ingyen egy előre meghatározhatatlan időpontig.

Soros bejegyzésében megdicsérte az amerikai kormányt, mivel már eddig 2000 milliárd dollár (!) hitelt vett fel a gazdaság megmentésére, de szerinte ez még mindig kevés, a program működése pedig lassú és bürokratikus. Szerinte azonnali cselekvésre lenne szükség a Paycheck törvény megalkotásával kell biztosítani a dolgozók fizetését.

[630 vélemény] A globalisták gyakran vádolják azzal a szuverenista politikusokat, hogy “populisták”. Nos ennél populistább kijelentés még sosem hangzott el. Gyuribácsi elhúzta a mézes madzagot úgy ahogy azt illik. Az ingyen pénz ötlete bizonyára mindenki tetszését elnyeri, ezért kampányolnak is mellette bőszen az összefüggéseket átlátni képtelen baloldali politikusok. Azonban ne felejtsük el: ingyen semmi sincs! Nonszensz azt hinni, hogy állambácsi majd csettint kettőt és mindenkinek mindene lesz csak úgy. Természetesen az állam még az olyan magas szintű gazdaságok esetén sem képes zsebből eltartani az összes polgárt, a legtöbb ország pedig saját alkalmazottainak bérét sem képes a versenyszférához igazítani. Honnan lenne akkor az ingyen pénz? A válasz: hitelből, melyet a FED ad. Csak emlékeztetőül: Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED gyakorlatilag a világ legnagyobb bankja, de a világ többi jegybankjától eltérően magánkézben van. A 1913-ban titokban alapítottak és egy trükkel, a képviselők többségének jelenléte nélkül fogadtak el. A FED összeesküvés-elméletek rendszeres főszereplője. Soros György terve szerint most ez a vállalkozás adhatná a világ eddigi legnagyobb hitelcsomagját. Hogy mi lenne az ára azt az olvasóra bízzuk…

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!