Egyre valószínűbb, hogy Kim Dzsongun meghalt. Utódja huga lehet.

Kim Jongun és huga Kim Yo-jong

Az Észak-Koreai diktátor már lassan két hete eltűnt a nyilvánosság elől. Halála most egyre valószínűbbé vált.

Halálhírét április 15.-én kezdték el rebesgetni, amikor Kim a diktatúra legfontosabb ünnepségén nem jelent meg. Az amerikai hírszerzés azóta kiderítette, hogy az észak-koreai diktátor egy sürgős szívműtéten esett át, melynek kimenetele nem teljesen a várt eredményt hozta. Jennifer Jacobs a Bloomberg újságírója azt írta: „a Trump-adminisztráció azt az információt kapta, hogy Kimnek szívműtétje volt a múlt héten, és ha életben is van, nagyon rossz az állapota.

A mindössze 37 éves diktátor a világ legerősebb személyi kultuszát birtokolja. Az országban hősként, már-már istenként kell tisztelni. Észak-Koreában gyakorlatilag nincs internet és a külföldi sajtó sem elérhető, ehelyett Kim minden nap szól népéhez az állami csatornán. A kommunista propaganda sajtó rendszeresen sportos, ereje teljében lévő vezetőként mutatja be, a valóság azonban az, hogy jelentős túlsúlya van és inzomniában szenved. A “kedves vezér” masszív dohányos, kedveli a vodkát és a drága konyakokat. Mindezt annak ellenére, hogy a diktatúrában a dohányzásért börtön jár, az társadalom jelentős része alultáplált, alkoholos termékek pedig szinte elérhetetlenek. Elképzelhető, hogy életmódja miatt volt szükség az életmentő műtétre, ugyanakkor az öngyilkosság, vagy a mérgezés sem zárható ki.

Kim Yo-Jong lehet a szürreális diktatúra következő vezetője ( Fotó: Reuters )

Kim Dzsongun váratlan halála esetén az utódlás nem biztosított. Pletykák szerint ugyan három kisgyermeke van ők azonban még az iskolás kort sem érték el. Így a világ legzártabb országában a teljhatalom egyetlen esélyese Kim huga, a 31 éves Kim Yo-jong. A hölgyről feltételezések szerint az Észak-Koreai propagandaminisztérium egyik vezetője, de vélhetően nincs felkészülve az 26 milliós ország vezetésére. A világ ötödik legnagyobb hadseregét birtokló, atomfegyverrel is rendelkező országban ráadásul a tekintélyelvűség és a patriarchális berendezkedés miatt ez komoly ellentéteket szülhetne. Ezért ha Kim valóban halott könnyen előfordulhat, hogy az ország káoszba süllyed, de a katonai puccs is reális forgatókönyv.

Kim Dzsongun egyébként már 2014-ben is eltűnt egy hónapra, ekkor egy daganatot operáltak ki belőle sikeresen.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!