Minden idők leggonoszabb politikusának szobra ma is százával áll világszerte

Az ISS űrállomás mozgása a Kirgíz Lenin szobor fölött

Több mint százmillió ember halálát, máig érezhető társadalmi és kulturális károkat okozott, de a világ még mindig tele van szobraival. Bemutatjuk a tömeggyilkos ideológia megalkotójának legelképesztőbb, ma is álló szobrait.

…de előbb emlékezzünk pár sorban magáról Leninről.

Ma van 150 éve, hogy megszületett Vlagyimir Iljics Uljanov, habár álneve ismertebb. Úgy hívták: Lenin. Uljanov jómódú család sarja volt, így magántanulóként lett ügyvéd. Azonban ügyvédként csak kevés ideig dolgozott, 1890-től már a szocialista mozgalomnak szentelte napjait. Az első világháború alatt a semleges Svájcban élt, csak 1917 áprilisában tért vissza Oroszországba. Ma már tudjuk, hogy valójában az Egyesült Államok és Németország titkosszolgálatai csempészték vissza a cári országba, hogy ott a bolsevik felforgatók segítségével lázadásokat szervezzen és a hatalmat meggyengítve elősegítse a nyugati hatalmak győzelmét. Végül 1917 októberében erőszakos hatalomátvétellel döntötte meg a kormányt.

Ezt követő években polgárháború zajlott, ami egy véres vörös terrorba csapott át. Lenin mindenkit megöletett aki nem támogatta a tökéletesen szenvtelen diktatúra kiépítését, vagy csak nem illett ideológiájába. Az általa kiépített szélsőséges és ateista kommunizmus a következő évtizedekben 100 millió (!) ember halálát okozta. Tízszer annyit mint a holokauszt, így jogosan nevezhető a világ leggonoszabb emberének. (Ha szeretné picit részletesebben megismerni Lenin életét, az Origo mai írása egész jól bemutatja).

Tettei ellenére Lenin ágyban, párnák között halt meg és máig meg lehet róla emlékezni, akár szobrot is lehet neki állítani. Világszerte százával állnak is a tömeggyilkost életető emlékművek, nem csak a volt szocialista országokban, hanem például az USA-ban, Franciaországban, Olaszországban is és nem csak régiek, hanem újak is. Lenin lassan a popkultúra részévé válik. Ékes példája ez annak, hogy a világgal valami nagyon nincs rendben. Na de lássuk szerintünk mik a legmegdöbbentőbb Lenin szobrok.

Dublin, Írország. – A Kremlin nevű melegbár bejáratánál áll Lenin. A helyet rendszeresen szivárványos zászlók, vörös csillag és sarló-kalapács díszíti, a melegeknek ugyebár mindent szabad.
New York, USA – Hiába a volt szovjetellenesség, a New Yorki East-Huston negyedben a háztetőn magasodhat Lenin. Vajon mit szólnának Hitlerhez?
Groninghen, Hollandia – Büszkén virít az óriási tömeggyilkos. Nem látszik, hogy valójában szinte egy törpe volt.
Cheb, Csehország – 45 évet szenvedtek a kommunizmus alatt, de Lenin máig kísért.
Havanna, Kuba – az egyik legbetegebb Lenin szobor, egy máig kommunista országban.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!