Ki az ország kedvenc politikus anyukája? SZAVAZZON!

A magyar politikában egyre több nő és egyre több anyuka van. Anyák napja közeledtével egy összeállításban szeretnénk megemlékezni róluk. De vajon ki Magyarország kedvenc politikus anyukája? Szavazzon összeállításunk alatt!

Bangóné Borbély Ildikó

Fotó: Bangóné Borbély Ildikó / Facebook

A 48 éves Ildikó egy leány ikerpár és egy fiú édesanyja. Politikusként 2003 óta erősíti a szocialista pártot és 2014 óta képviselő. 2004-ben az MSZP kampányplakátján szerepelt családjával együtt, mely az elszakított területeken élő magyarok egyszerűsített honosítása ellen buzdított. Egy igazi botrányhős aki a 2018-ban az MTVA székháznál történt “kurvaerős kép lenne” elszólásával került a címlapokra, 2019-ben pedig a “sok a patkány Magyarországon” beszólása verte ki a biztosítékot a hazai politikában.

Csöbör Katalin

Fotó: Csöbör Katalin / Facebook

Meglepő, de az 55 éves Katalin listánk rangidőse. A kétgyermekes anyuka immár 10 éve országgyűlési képviselő és a Fidesz női szárnyát erősíti. Nem mellesleg a “Nő a siker Alapítvány” alapítójaként borsodi rászorulóknak oszt élelmiszercsomagot.

Demeter Márta

Fotó: Demeter Márta / Facebook

Márta épphogy csak rákerülhet listánkra, hiszen idén márciusban adott életet egy kisfiúnak. A 37 éves anyuka 2010-ben csöppent a politikába az MSZP oldalán, ahonnan 2017-ben az LMP-re váltott. Országgyűlési mentelmi jogát tavaly júliusban függesztette fel a bíróság, miután egy Orbán vezetéknevű katonával a miniszerelnököt összetévesztve titkos katonai információkat szivárogtatott ki. Az eset ellenzéki sajtó számára is kellemetlenné vált, akik végül kénytelenek voltak kihátrálni mögülle. De ez már a múlt, mi inkább gratulálunk és sok egészséges kívánunk a csöppségnek! Ha a hivatalos profilképen kívül más fotókat is megnézne, szerintünk ez és ez sikerült a legjobban.

Dúró Dóra

Fotó: Dúró Dóra / Facebook

A 33 éves Dóra már négygyermekes anyuka. Politikai pályafutását 2005-ben kezdte a Jobbikban, a párt balra tolódása után azonban átlépett a Torockai László által alapított Mi Hazánk mozgalomba. Jelenleg a párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője. A markánsan jobboldali nézeteket képviselve vallja, hogy a nő feladata elsősorban az anyaság, de ez nem zárja ki, hogy sikeres politikus legyen. Gratulálunk a negyedik csöppséghez! Dóráról egyébként készültek igazán hazafias kismama fotók is, de a mi kedvencünk ez a kép.

Novák Katalin

Fotó: Novák Katalin / Facebook

A 42 éves Katalin is letagadhatna pár évet. Pedig nem csak három gyermek anyukája, hanem meglehetősen nagy karriert befutott politikus is. A magasan képzett és komoly kitüntetésekkel rendelkező Katalin a Fidesz színeiben politizál és jelenleg család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként erősíti a Kormányt.

Selmeczi Gabriella

Fotó: Hirado.hu

A kétgyermekes, 54 éves Gabriella politikai karrierje egészen a rendszerváltásig nyúlik vissza. Már 1993-ban a Fidesz alelnökévé választották, jelenleg a párt rakcióvezető-helyettese. 2010 óta folyamatosan képviselő, 2018 óta a Népjóléti bizottság alelnöke. Alapítványa daganatos gyermekek megsegítésére szervezett árverések indít. Selmeczi Gabriella ezen a képen egyébként igazán bájos kismama.

Szabó Timea

Fotó: Szabó Tímea / Facebook

A 44 éves Tímea egy fiú gyermeket nevel. Tanulmányait a jónevű Cambridge-i Harvard egyetemen kezdte. Politikusi pályafutása előtt angol és amerikai lapok újságírójaként tudósított Magyarországról. Amerikán túl élt Pakisztánban és Afganisztánban is. 2004-től. A LMP, a Párbeszéd és az Együtt színeiben harcos ellenzékiként politizált. Ezen a fotón azonban Szabó Tímea egy igazi anyuka.

Szabó Tünde

Fotó: Szabó Tünde / Facebook

A 45 éves Tünde három gyermek édesanyja. Európa-bajnoki, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja. 2018-ban egyéni képviselői mandátumot szerzett országgyűlési képviselőként. Érdekesség, hogy a Playboy 2003 márciusi számának címlapján is szerepelt. (Az egyébként ízléses aktfotók urak számára megér egy Google keresést 😉 ) A pikáns fotókon túl Szabó Tünde szerintünk ezen és ezen a fotón is nagyon csinos.

Szél Bernadett

Fotó: Szél Bernadett / Facebook

A 43 éves Bernadett két lány édesanyja. 2010 és 2018 között az LMP-ben politizált, aktuális képviselői mandátumát azonban már függetlenként szerezte. A 2018-as választáson miniszterelnök-jelöltjeként indult.

Varga Judit

Fotó: kormany.hu

Ábécé sorrend miatt listánkon az utolsó helyre került, de bizonyára a mostani szavazás egyik favoritja a 39 éves Judit. A miskolci születésű jogász három fiú édesanyja, egyben a magyar kormány egyik legaktívabb és legvagányabb tagja. Jelenleg Magyarország Igazságügyi minisztere. Perfektül beszél angol, német, francia és spanyol nyelveken. Szeret focizni és hegedül. A Forbes a 3. legbefolyásosabb magyar nőnek választotta, a holland Elsevier Weekblad pedig a 20 legbefolyásosabb politikusnő közé sorolta. Fotóját a kormány oldaláról vettük kölcsön, de nagyon csinos a nemzeti sport galériájában, az idei jogászbálon, vagy a Ripost fotóján.

Felkészült? Szavazzon most!

Eredményhirdetés Május 3.-án!

Eredményhirdetés

Az eredetileg meghirdetettnek megfelelően május 3.-án 18:00-kor zártuk az anyák napi szavazást. Olvasóink összesen 1475 szavazatot adtak le, ebből 614 szavazattal, a szavazatok 41.7%-át megszerezve Magyarország kedvenc politikus anyukája: Dúró Dóra! Gratulálunk! (A szavazó űrlap ugyan továbbra is aktív marad, de mi ezzel az eredménnyel zárjuk azt.)

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!