VIDEÓ: A TEK központjából irányították minden idők legnagyobb maffiaellenes akcióját

Minden idők legnagyobb akcióját hajtotta végre a TEK Május 5.-én hajnalban. A rendőrök 22 helyen egyszerre csaptak le egy kiterjedt kábítószermaffia tagjaira. VIDEÓ!

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye főkapitányságain kívül a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi, a Hevesi, a Gyöngyösi, a Gödöllői, a Nagykátai, a Dunakeszi és a Váci Rendőrkapitányság egységei, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala munkatársai, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály kutyás szolgálata is részt vett egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet felszámolásában.

A meggyőző fölényt képviselő, 22 helyszínen felvonuló rendőri egységek esélyt sem hagytak az esetleges menekülésre, vagy az illegális szer megsemmisítésére, amikor 2020. május 5-én hajnalban szinte egy időben kopogtak be a közel két tucat címre. A kellően előkészített realizálást hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, 16 másikon a közreműködő rendőri erők hajtották végre.

A Rendőrség által közzétett videón látható ahogy egy teremben hatalmas osztott képernyőn figyelik az akció eseményeit. A videón feltűnik Hajdú János a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, valamint más belügyi vezetők és néhány kitakart arcú személy, akik vélhetően fedett nyomozók lehetnek. A videó felkerült a Magyar Rendőrség hivatalos youtube oldalára is.

Íme a bravúros rendőrségi akcióról közzétett videó.

A szolgálati gépkocsik csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették.

A rekordméretű akcióban a rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.

Az egyes helyszíneken közel 50 millió forint készpénzt, luxusautókat, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, a kábítószer feldolgozásához használt eszközöket és fegyvereket foglaltak le, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments