Elfeketedett az ég Pekingben, mialatt a kormány a vallásellenes törvényről tárgyalt

Csütörtök délután percek alatt váratlan, éjszakai sötétség lepte el a kínai fővárost. A hírt a kommunista ország médiája elhallgatta, azonban a BBC kínában élő tudósítója, Edward Lawrence posztolt róla. A rendszeresen Kínából tudósító riporter – aki korábban dokumentumfilmeket is készített az ázsiai országról – meghökkenve posztolt a bizarr égi jelenségről.

Lawrence állítása szerint délután 15:45-kor 10 perc alatt nappali világosságból éjszakai sötétség lepte el Pekinget. A jelenségről azóta több videó került fel a netre. Ezeken a koromfekete sötétségbe borul város látható és arra hogy mindez nappal történik, csak a nappali nyüzsgő forgalom és az utcai világítás hiánya enged következtetni. Az egyik videó vége előtt egy hatalmas villám szakítja meg a sötétséget. A riporter szerint ezután masszív vihar csapott le a városra.

Az eset további érdekességét az adja, hogy a sötétség pontban a kínai parlament ülése alatt borult a városra. Az ülésen a kommunista ország 2057 képviselője vett rész, hogy megvitassák az egyház új szabályozását. Kínában a vallások gyakorlatilag tiltva vannak, a keresztény egyház földalatti szinten, félig-meddig megtűrve működik, az elmúlt két évben azonban kormányzati részről egyre több támadás éri a hívőket. A Kommunista Párt most a koronavírus-járványra hivatkozva újabb nyomást gyakorol az egyházra és új törvényi szabályozással próbálják meg felszámolni azt. Ezért sokan Isten jelét látják a soha nem látott nappali sötétség mögött.

Valóságfóbás olvasók számára közölöm: ez nem álhír (ahogy más sem amiről én írok). Tessék megnézni a riporter videóját, rákeresni a személyére, ellenőrizni az időpontokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

0