Strasbourg az ellenzéki propagandisták szólásszabadságáért aggódik

(630 vélemény) Az úgynevezett Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden Strasbourgban egyhangú döntéssel kimondta, hogy az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát amikor 2016-ban kitiltotta őket a Parlamentből.

Strasbourg tehát elkezdett végre tenni a szólásszabadságért. Bár kicsit érdekes, hogy nem az amerikai techóriások és a közösségi oldalak által bevezetett politikailag egyoldalú cenzúra miatt aggódnak. Pedig ezeken a gyakorlatilag monopolhelyzetben lévő felületeken már szinte véleménydiktatúra alakult ki. A szolgáltatók előzetes figyelmeztetés, indoklás és válasz nélkül tiltják le a nekik nem tetsző bloggereket, újságírókat és akár komplett szerkesztőségek hosszú évek munkáját tönkretéve. Persze a globalista EU-t ez nem zavarja. Sokkal inkább az, hogy a Magyar Országgyűlésben a szabályokat be nem tartó ellenzéki újságírók jogszerű szankcionálása valamilyen piszlicsáré indokkal el legyen ítélve.

Mint ismeretes Kövér László, az Országgyűlés elnöke még 2016-ban büntetett kitiltással hat magyar újságírót. A döntésre azután került sor, hogy azok olyan helyen forgattak, ahol ezt nem tehették volna meg és a felszólítás ellenére sem hagyták abba a forgatást. Rossz nyelvek szerint a döntés hátterében az áll, hogy a kormány birkatürelme elfogyott az évek óta egyre pimaszabbul viselkedő ellenzéki propagandistákkal szemben. Egyes tudósítók gyakran megalázó viselkedése és szándékosan hibás kérdésfeltevése már korábban is átlépett egy morális határt. Végül betelt a pohár, ennek a levét pedig az ominózus napon éppen szabályt szegő újságírók itták meg.

De térjünk vissza a strasbourgi döntéshez! A hírt örömittasan hozta címlapjain a teljes függetlennek hazudott média. Azt azonban vagy nem, vagy csak mismásolva teszik hozzá, hogy a bíróság ítélete lényegében a magyar kormány álláspontját támasztotta alá. Az EJEB szerint ugyanis a sajtótudósítás magyar jogban történő szabályozása előrelátható és „a jog által előírtság” követelményének megfelelő volt, illetve azt, hogy a sajtó általi felvételkészítési lehetőség korlátozása, a szabályszegők szankcionálása a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása jogszerű céljainak megfelelt. Még fontosabb, hogy a bíróság elismerte: az újságírók nem tartották tiszteletben a tudósítás szabályait és ezzel tudatosan vállalták a kockázatát annak, hogy szankcionálhatják őket a házelnöki rendelkezés megsértése miatt.

Lényegében a Bírósági érvelésből kiolvasható, hogy Kövér Lászlónak igaza volt és indokolt döntést hozott, amikor a rendzavaró tudósítókat büntette. Ennek ellenére mégis a panaszosnak adott igazat olyan komolytalan indokok miatt, mint hogy a döntés meghozatalába a házelnök nem vonta be őket, vagy hiányoztak az úgynevezett jogorvoslati fórumok, ahol az újságírók is kifejthették volna az érveiket. Az EJEB szerint így kitiltásuk nem állt arányban a tettükkel, és nélkülözte az eljárási garanciákat.

A döntés sokak szerint borítékolható volt. Aki követi a politikát és pici rálátást nyer annak mögöttes okaira tudhatja, hogy a globalisták által irányított EU szervezetei nem igazán szoktak a szuverenista kormányok mellé állni. Érthető, hiszen a globalisták érdeke az, hogy a magyar és a hozzá hasonló, retinens szuverén kormányok megbukjanak és létrejöhessen a tökéletesen centralizált, felülről irányított Európai Egyesült Államok, benne az identitásmentessé idomított új európai néppel. Az EJEB egyébként már sokan vádolták meg azzal, hogy csak látszólag független, mivel a bírók jelentős része Soros Györgyhöz fűződő NGO szervezetekben is érdekelt (Valóságfóbiás olvasók kedvéért: Ezt nem valami Fideszes képzelgés. Nemrég például ez az ír lap boncolgatta a témát, sőt maga az EJEB sem tagadta.) Ezért úgy gondolom, hogy az ehhez akarva, vagy akaratlanul hozzájáruló ellenzéki újságíróknak könnyű dolguk van, amikor az EU-hoz szaladnak segítségért.

Kövér László egyébként az Országgyűlés egyik legtapasztaltabb és sokak szerint legbölcsebb tagja. Már számos alkalommal figyelmeztetett arra, hogy az EU egy igen sötét irányba tart. Legutóbb azzal verte ki a biztosítékot a globalista sajtóban, hogy egyes magyar politikusokat a globalista, nemzetellenes hálózat részének titulálta.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!