Mindenkinek látnia kell! – Áder János minden idők egyik legszebb beszédét mondta el Trianon 100. évfordulóján

A Duna TV adta le a modern magyar történelem egyik legszebb beszédét, melyet Áder János, köztársasági elnök mondott a gyászos békediktátum 100. évfordulóján.

Áder János elmondta, hogy száz évvel ezelőtt Magyarország gyászolt, hiszen egyetlen magyar sem tudta feldolgozni a veszteséget, a megaláztatást, a törvénnyé tett törvénytelenséget. Azt, hogy az ország elveszítette a területének kétharmadát, népessége pedig 18 millióról 7 és fél millióra zsugorodott. Több mint három millió magyar került a határon kívülre, Románia egyedül nagyobb területhez jutott, mint amekkora Magyarországnak megmaradt.

Áder János szívbemarkolóan mutatta be a korabeli történéseket, de bátran kitért az elhallgatott történelmi tényekre is. Bemutatta, hogy Magyarország sorsáról nem 1920-ban döntöttek, hanem sokkal korábban, “sunyi háttértárgyalásokon”, de elismerte az akkori magyar politika alkalmatlan, tétlen hozzáállása, valamint a liberális és bolsevik gazemberek aknamunkája vezetett a világtörténelem legigazságtalanabb, családok millióinak életét megnyomorító döntéséhez.

Felkészületlen politikusok, politikai kalandorok, önjelölt próféták, fizetett ügynökök, elfogult, részben korrumpált szakértők, magyargyűlölettel fertőzött újságírók közös munkája mindaz, amit ma trianoni diktátumnak hívunk

– jellemezte Áder a múlt történéseit, mely azonban ma is jellemző működése a globalista elit világhódító játszmáinak.

Áder Széchenyi “Sokan azt gondolják: Magyarország – volt; én azt szeretem hinni: lesz!” idézetével egy pozitív jövőképet vázolt a magyarságnak. Majd hogy fogalmazott:

Amit a nagyhatalmak elrontottak, nekünk kell kijavítanunk. Ha így teszünk, a trianoni átok lekerül rólunk.

A 29 perces beszédet az állami csatorna számos archív felvétellel dúsította így nem csak hallgatni, de nézni is élmény.

A felvételt a médiaklikk oldalán nézheti meg online, vagy kattintson a fenti képre.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments