A beteges norvég szoborpark lehet a minta a jövő szobraira?

A ledöntött példaképek helyére az “új művészetet” alkotásai kerülhetnek..

A világ legnagyobb szoborparkja a Vigeland park, mely Oszlóban, a norvég fővárosba található. De nem méretéről, sokkal inkább az ijesztő, már-már beteges alkotások miatt híres.

Az utóbbi időkben a Black Lives Matter és az Antifa által rendezett tüntetéseken elszaporodtak a szobordöntések. Az agymosott tömegek történelmünket bemutató szobrok sokaságát rongálják meg, vagy döntik le, de sokat egyszerűen csak az önkormányzat távolíttat el a tüntetők kérésére. A mai kor fasisztái tehát fejükbe vették, hogy eltörlik a történelmet, átformálják a művészetet, amiben az identitásmentes kevert emberiség létrehozásán munkálkodó globalista elit támogatja őket.

Hogy mi jön ezután? Mit szánnak nekünk művészet, példaképek és történelem helyett? Nem tudhatjuk, de árulkodó jelek már vannak. Az egyik ilyen, hogy napokban London szélsőséges polgármestere Sadiq Khan bejelentette: az eltávolított történelmi jelentőségű szobrok helyére LMBTQ+ szobrokat kell tenni. Várható tehát, hogy a globalista bábpolitikusok hamarosan világszerte belekezdenek az évszázados emlékművek eltávolításába, hogy a társadalomformáló küldetést beteljesítsék.

De vajon milyenek az új világrenddel kompatibilis szobrok? Lehet, hogy a választ a Norvég fővárosban, Oszlóban találjunk. Itt van ugyanis a világ legnagyobb szoborparkjaként is emlegetett Vigeland Park, ami a progresszív műkedvelők kedvence. A parkban 200 szobor, illetve szoborcsoport áll, mindegyik egy bizonyos Gustav Vigeland alkotásai. Az 1943-ban meghalt művész a szobrokat a várossal kötött furcsa egyezmény alapján készítette. A város ugyanis vállalta, hogy élete végéig ellátja az anyagi gondokkal rendelkező szobrászt.

A Vigeland park fő emelvénye közepén egy bizarr obeliszkkel.

A korhatár nélkül látogatható szobrok mindegyike rendkívül bizarr, ijesztő alkotás. A teljesen meztelen emberek arcán gyűlölet, harag és szomorúság látszik, pozitív érzelmeknek nyoma sincs. A józan szemlélő számára a gonoszság, az őrület és a perverzió vegyül értelmetlen, szürreális jeleneteket ábrázolva. A liberális műkedvelők azonban a “legemberibb múzeumként” emlegetik. Lássuk, miért:

A szoborpark közepén lévő emelvényen egy tömeges orgiára hasonlító obeliszk foglal helyet, körülötte mindenféle életszerűtlen és többnyire erőszakos helyzetben lévő, meztelen embereket ábrázoló művek. Elvileg ezekben a förmedvényekben a párkapcsolat szépsége, a gyerekkor ártatlansága, a szerelem jelenik meg. Persze csak annak, aki mindenáron valami szépet akar belegondolni az egymást elborult arccal erőszakoló, fojtogató ruhátlan alakokba. Józan szemmel azonban egy sátáni társadalomfelfogást, az identitás és etnikum nélküli kevert emberiség családellenességét, a gyermekek bántalmazását és mindenféle szenvedést láthatunk.

Őszintén reméljük, hogy mindez megmarad a Norvégoknak, de legalábbis nem kell ilyesmivel szembesülnünk műemlékeink helyén!

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments