A Fidesz bekeményített! Vége a szegregáció-biznisznek.

Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy “pénzszerző akciót” a szegregáció ürügyén – mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus bejelentette, hogy az Országgyűlés nagy többséggel fogadta el azt a módosító indítványt, amely kimondja: a bíróság a jövőben nem állapíthat meg pénzbeli kártérítést a tanulóknak a gyöngyöspataihoz hasonló iskolaperekben.

Mint ismeretes 2003 és 2017 között a gyöngyöspatai általános iskolában külön osztályban oktatták a problémás, főként cigány származású gyermekeket. Ez a módszer elsőre megkülönböztetőnek tűnhet, de aki belelát a hátrányos helyzetű kistérségek életébe tudja, hogy a számos faluban bevett gyakorlat valójában a cigány és a nem cigány fél közös érdeke és egyben a az együttélés alapfeltétele is.

A mikrobuborékban élő jogvédőket ez a módszer felbőszítette, így a Soros hálózat által pénzelt szervezetek kezdeményezésére 2018 októberében az Egri Törvényszék, majd a Debreceni Ítélőtábla hozott jogerős döntést arról, hogy 60 gyöngyöspatai roma számára összesen 99 millió forintos kártérítést kell kifizetnie a 2400 fős kisváros önkormányzatának. A kormány próbálta elérni, hogy oktatásban keljen törleszteni a megítélt összeget, végül a kúria idén májusban döntött: a cigányoknak pénz jár és kész! Végül a település a kormánytól kapja meg a kártalanításhoz szükséges 100 millió forintos forrást.

Az utóbbi években megsokasodott társadalomellenes bírói döntések sorába is illeszkedő eset rengeteg honfitársunknál kiverte a biztosítékot. Az elképesztően magas bírság teljes csődbe juttathatta volna a település önkormányzatát, miközben az eddig működő oktatási gyakorlat eltörlése várhatóan etnikai feszültségeket és a lassan kisebbségbe kerülő magyarság teljes elvándorlását hozhatja magával.

Horvát László elmondta: “A per igazi célja a konfliktusgerjesztés, Magyarország rossz hírbe hozása és a magyar kormány lejáratása volt“. A kormány nem szeretné, hogy a jövőben újabb hasonló igazságtalan ítéletek, rossz döntések rúgják fel a társadalmi békét.

A pénteken meghozott döntés alapján viszont úgy tűnik ez az eset volt az első és utolsó az iskolai szegregációs-bizniszek sorában. A jövőben ugyanis amennyiben a diákok jogsértő hátrányt szenvednek el, akkor ezt oktatással és képzéssel kell orvosolni.

Ez egy fontos előrelépés, amivel a társadalmi feszültségek szításában érdekelt nemzetközi globalista hálózat egyik új fegyverét sikerült hatástalanítani. A gyögyöspatai perre hivatkozva ugyanis kistelepülések százait tehették volna tönkre a “jogvédők”. Halkan megjegyzem, várhatóan a brüsszeli birodalomak is lesz egy-két szava az ügyben, így a háborút még nem, de a csatát már biztosan megnyertük!

[630 vélemény]

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments