Elképesztő a 22 éves magyar sportoló átalakulása

Az RTL klub riportja után kiakadtak a kommentelők a 22 éves Szandi átalakulásán

Soós Alexandra jelenleg Európa legerősebb nőjének mondhatja magát, hiszen a 22 éves lány a tavaly tavaszi erőemelő Európa-bajnokságon világcsúcsot állított fel és összteljesítményével nem csak a saját korosztályát, hanem az abszolút női kategóriát is megnyerte.

A 161 centiméter magas, 84 kilogramm súlyú fiatal lány a lovassportról váltott az erőemelésre, amivel 2018 januárja óta foglalkozik. Sikerei gyorsan jöttek, hiszen már az év végén világbajnoki címet szerzett. Ma már elit versenyzőnek számít, az amerikai US Openre is meghívták, ahol azt tervei szerint világrekordot döntve zsebelheti be a világ legerősebb nője címet.

Az RTL a riportban pozitívan mutatta be Szandit, az internetezők azonban már másként látják. Az elmúlt napokban több blog is komoly kritikát vetett fel a lány megdöbbentő átalakulásáról. A lány korábbi képeit megtaláltuk nyilvános Facebook oldalán és bennünk is felmerült, hogy a pár évvel ezelőtt kifejezetten széparcú fiatal lány kifejezetten maszkulinná vált. Az óriási izomtömegen túl arca, haja is rengeteget változott, de a videót hallgatva hangja is férfiasnak tűnik.

Természetesen mi nem szeretnénk megítélni Szandit, sem teljesítményét lebecsülni. Azonban tény, hogy kommentelők ezreinél verte ki a biztosítékot. Sokan vádolták meg, hogy a súlyzós edzésen túl az elképesztő mennyiségű doppingszer és hormonkészítmény áll az átváltozás hátterében. A videó még a testépítő csoportok tagjainál is kiverte a biztosítékot, több edző szerint az ilyen szintű hormonális változás már visszafordíthatatlan. Tamási Rita személyi edző, újságíró véleménye a visszafogottabbak közé tartozik, de mind közül talán legértelmesebb. A szakember így látta a lányt.:

“Képzeljétek el, milyen testképzavar, milyen mentális bizonytalanság, micsoda valóságtól való eltávolodás kell ahhoz, hogy valaki ezt tegye magával.”(…)
“Mindenki, aki hallgat, szó szerint asszisztál ennek a lánynak a prognosztizálható tragédiájához, mert ennyi kemikália nem csak átalakít, kopaszít, szőrösít, pusztít és rombol – de öl is.”

Nem tudom szó nélkül hagyni Soós Alexandra történetét. A 22 éves lányról szóló riport az RTL-en volt látható pár napja,…

Közzétette: Ne pánikolj, sportolj – 2020. augusztus 8., szombat

A kommentelők százai lepték el a bejegyzést. Gratuláció helyett viszont a legtöbben megdöbbenésüket és sajnálatukat fejezték ki a lány iránt.

Életemben ritkán fordul elő, hogy ne tudjak mit mondani. Keresem a szavakat. Nekem is az első kérdésem, hogy hol vannak az őszinte barátok vagy a család? (…) istenkém, nekem is összeszorul a lelkem, mert ennyi meló, befektetett munka, de milyen ára lesz ennek. Az egész számomra rémületes:(

Volt aki felháborodásának adott hangot:

Számomra semmilyen szinten nem elfogadható, beteges, nem méltó még említésre sem. 

De olyan is akadt, aki szerint az RTL klub felelősségét firtatta:

Számomra az volt a megdöbbentő, hogy az rtlklub ezt egy nagyszerű sportteljesítményként tálalta! (…) Nem ítélkezni kell felette, hanem egy ilyen riportot így, ilyen módon nem lehet felelősségteljesen leadni

Személyes véleményem, hogy az ilyen szintű testi-lelki átalakulást valamilyen módon már korábban meg kellett volna állítani. A teljesítményt nem megkérdőjelezve, de az egészséget előre sorolva érdemes lenne a sportolók és az egész sport komolyabb felügyeletét biztosítani. A fitnesz szubkultúrában fellelkesült fiatal ugyanis később jó eséllyel megbánhat bizonyos dolgokat, amit pár érem és serleg már nem tehet jóvá.

[630 vélemény] Forrás: RTL klub, Facebook

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments