VIDEÓ: Orbán Viktor megindító beszéde az augusztus 20.-i ünnepen

Megindító beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök a Szent István ünnepnapján tartott ünnepségen.

A miniszterelnök a hagyományos augusztus 20-ai tisztavatás keretében megtartott beszédében figyelmeztetett arra, hogy Európa, sőt a nyugati világ veszélyesen hanyatlik. Többé már nem tudja maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába. Elmondta, hogy kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, de mi magyarok, hasonlóan a többi közép-európai néphez, életünket egy megújított keresztény világban képzeljük el.

Orbán szerint Magyarország 100 év szenvedése után végre újra magára talált és erős. “Szembenéztünk és számot vetettünk: e száz év tanulságait súlyosaknak és messze hatónak éreztük, előle ki nem térhettünk. De a száz év magánya véget ért” – mondta.

Beszédében beszólt a könnyelmű liberális világfelfogásnak is. “A kényelem, a szűklátókörűség, a politikai könnyelműség, az élj a mának, ezek mind a történelem rendre visszatérő veszedelmei” – sorolta a kormányfő, aki őseink munkájára így tekintett vissza: “micsoda idők, micsoda nagyság, dicsőség és példátlan teljesítmény!” 

Ünnepi beszédében kiemelte. hogy Magyarország megmaradásnak és túlélésnek is törvényei vannak. Ezek a következők:

  • Haza csak addig van, amíg van aki szeresse.
  • Minden magyar gyermek, újabb őrhely.
  • Az igazság erő nélkül keveset ér.
  • Csak az a miénk amit meg tudunk védeni.
  • Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük.
  • Határa csak az országoknak van, a nemzetnek nincs.
  • Egyetlen magyar sincs egyedül.

Videó: Orbán Viktor teljes augusztus 20.-i beszéde

Orbán Viktor aug 20.-i teljes beszéde

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments