EZ A JÖVŐ? Prosthesis, az emberi vezérlésű szuperrobot.

Robotbőrbe bújt szuper emberek. – Ez lehet a jövő, ha a kanadai cég fejlesztése elterjed.

Sci-fi filmekbe illő szuperrobotot fejlesztett egy kanadai cég. A Prosthesis névre keresztelt robot egy exoskeleton, azaz egy olyan mesterséges külső váz amire egy ember csatlakozhat.

A masszív, ormótlan robotok, melyek közepében emberek ülnek eddig csak az alacsony költségvetésű fantasztikus filmek szereplői voltak. Most azonban egy mérnökcsapat jóvoltából ez már a valóság. A vancuveri Furrion Exo-Bionics létrehozta ugyanis a több mint 4 tonna súlyú, 430 centi magas és közel 5 méter széles gépezetet ami leginkább egy hatalmas és óriási erővel bíró öltözetnek felel meg. A gép felhasználóját körbeveszi és a robot négy lába rácsatlakozik használója egy-egy végtagjára, aki a fejlesztők szerint precízen és magas stabilitással irányíthatja azt.

Arról ugyan nincsenek adatok, hogy a a gép karjai mekkora erőt képesek kifejteni, de a kiadott promóvideón látható, hogy a robot képes felemelni egy személygépkocsit is. Illetve az sem titok, hogy 30-35 km/h sebességgel is képes szaladni, amit optimális esetben két teljes óráig tud tartani.

A teljesen emberi irányítású gép hivatalosan versenyzési és szórakozási célra készül, fejlesztői már egy világligát is megálmodtak, amiben pilóták a robotot irányítva különféle akadálypályákon küzdhetnek a mielőbbi célba jutásért. A cég pedig leszerződtette Cassie Hawrysh, kanadai szánós bajnokot, aki az első exoskeleton sportoló.

A cég exoskeleton fejlesztése már már 2017 óta nyilvános, olyannyira, hogy több hasonló robotot is bemutattak. A mostani “Prosthesis: Anti-robot” névre keresztelt gépszörny az eddigi legkomolyabb prototípusuk, melyet a cég szerint hamarosan elérhető lesz a vásárlók számára is. Olyannyira, hogy jelenleg már pilótaképzéseket is tartanak, amire akár Ön is befizethet, ha van kb. félmillió forintja és ki tud utazni Kanadába.

Csodálatos látni hova jut el az emberi technológia, de egyben félelmetes is. Ha egy ilyen technológiát a katonaság, vagy ami rosszabb egy magánhadsereg használ az ijesztő, disztópikus jövőt hozhat el. Persze ne legyünk ennyire negatívak, talán a jövőben a mi életünket fogják megkönnyíteni ezek az eszközök.

Forrás: Mind Unleashed, Youtube

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments