HOLLYWOOD: 2024-től csak meleg és fekete szereplőkkel lehet Oscart nyerni

Új fokozatra kapcsolja a Hollywoodi “álomgyár” a társadalomprogramozást.

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia új döntése alapján a “legjobb film” kategória díját, azaz a legjelentősebb Oscar díjat 2024-től már csak azok a filmek kaphatják meg, amelyeknél a stáb tagjai és a film szereplői között is szerepelnek az úgynevezett “alulreprezentált kisebbség” tagjai. Az elvárások szerint legalább a főszereplőnek, vagy jelentős mellékszereplőnek színes bőrűnek kell lennie és reprezentálni kell az LMBTQ közösség tagjait. – írta meg a Guardian cikkje alapján a 444 és a PestiSrácok is.

Azt ugyan nem jelenték be, hogy azok a filmek, amik nincsenek tele melegekkel és feketékkel hivatalosan is megkapják a “rasszista” jelzőt, de a döntés várhatóan alapot teremt arra, hogy a jelzőt ráaggassák az USA-ban óriási teret nyerő szélsőbaloldali kulturális harcosok és a mainstream média.

A JELÖLÉSHEZ A FILMNEK A KÖVETKEZŐ KRITÉRIUMOKNAK KELL MEGFELELNIE:

  • A szereplők között legyen legalább egy főszereplő vagy jelentős mellékszereplő, aki valamilyen faji/etnikai kisebbségből származik.
  • A szereplők legalább 30 százaléka két „alulreprezentált” kisebbségből származik vagy  a film témája, központi története egy ilyen kisebbség valamilyen ügyével foglalkozik.

A GYÁRTÁSI MUNKÁLATOK SORÁN PEDIG:

  • a film készítői között legalább két vezető szerepben alulreprezentált csoportokból érkező emberek dolgoztak (legalább egyikük faji vagy etnikai kisebbséget képvisel)
  • legalább hat másik stábtag tartozik faji/etnikai kisebbséghez
  • a stáb 30 százaléka valamelyik alulreprezentált kisebbségi csoport tagja.
  • Az akadémia alulreprezentált kisebbségként tekint a nőkre, a színes bőrű emberekre, az LMBTQ-emberekre, valamint a fogyatékossággal élő emberekre.
Van aki komoly összeesküvést sejt az amerikai filmiparban.

A hivatalos magyarázat szerint az akadémia vezetése azt reméli az új szabályoktól, hogy hosszú távon arra ösztönzi a filmipar szereplőit, hogy alkotásaikkal jobban leképezzék a globális társadalom sokféleségét, illetve hogy a mostaninál sokkal szélesebb közönségeket legyenek képesek megszólítani velük.

Sokak szerint ez azonban csak a liberálisok által megszokott mellébeszélés. A valóság pedig az, hogy a hollywoodi elit társadalomprogramozása új szintre lépett. Az ilyen szélsőségesen liberális döntésre valójában a társadalom csak egy nagyon szűk rétegének van igénye, míg a többség ezt ellenzi. Az eredménye azonban sokkal inkább inkább a deviancia és a faji ellentéteket szító BLM mozgalom tovább erősítése lehet.

Egyes konzervatív, igazságkutató újságírók szerint a sátánistákat és pedofilokat is szép számmal soraiban tudó amerikai filmipari elit most az egyenlőség és igazságosság álcája mögé bújva a új lépést tett a globalista agenda megvalósításáért. Kérdés, hogy mennyire igazságos egy-egy szerepet az alkalmas színművész helyett egy esetleg kevésbé alkalmas meleg, vagy fekete színésznek adni.

[630 vélemény]

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments