VAKCINA: A gyártó nem vállal felelősséget a mellékhatásokért. A tesztelést felfüggesztették!

Sokasodnak az aggasztó fejlemények az Európába szánt védőoltással kapcsolatban.

Az EU-t koronavírus vakcinával ellátó AstraZeneca felmentést kapott a szokásos felelősségbiztosítás alól – írta meg a Magyar nemzet.

A svéd-brit gyógyszeripari óriástól az EU még júniusban rendelt 400 millió koronavírus vakcinát. Brüsszel annak ellenére foglalta le az óriási rendelést, hogy már ekkor lehetett hallani tudni: az orosz vakcina jóval hamarabb elkészül. A Sputnik V névre keresztelt védőoltásról – amit azóta már Putyin is megkapott – az EU és a nyugati gyógyszeripari lobbi gyorsan elhíresztelte, hogy “nem biztonságos”, azonban egyre inkább bebizonyosodik, hogy ez csak a szokásos oroszellenes narratíva volt. Az orosz vakcinát azóta élesben is használják és nem csupán hatásosnak, de biztonságosnak is tűnik. Nem hiába, rendelt is belőle egymilliárd adagot a világ globalistáktól kevésbé függő része.

Az EU által legmegbízhatóbbnak ítélt AstraZenca gyártó fejlesztéséről azonban ez úgy tűnik kevésbé mondható el! A védőoltás tesztelése már előrehaladott fázisban jár, de a napokban derült, hogy a gyártó felfüggesztette a vakcinával kapcsolatos kísérletét, ugyanis az egyik tesztalanynál egy ritka és súlyos gyulladásos betegség tünetei jelentek meg. Jelenleg ezzel kapcsolatos kutatások indultak, ami tovább késlelteti a covid-19 védőoltás elkészülését.

Igen, arról a vakcináról van szó, amit elvileg az EU tagállamok lakói kapnak majd meg. Legalábbis jelen helyzet szerint az AstraZeneca gyógyszergyártó cég megállapodásra jutott az Európai Bizottsággal, miszerint év végégig legalább 300 millió adag vakcinát fog szállítani az uniós tagállamok részére.

A most kiderült hírnél után jött azonban jött újabb aggasztó körülmény. A Brussels Times megvizsgálta a gyógyszeripari cég és az EU által kötött szerződést és észrevették, hogy az nem tartalmaz a cég részéről olyan felelősségbiztosítást, amelyet ilyen esetekben a termék esetlegesen felmerülő mellékhatásainak költségeire szoktak kötni.

A vakcina gyártója tehát nem vállalja a felelősséget és a mellékhatások esetleges pénzügyi következményeit a tagállamok kormányaira hagyja.

Erre a cég közleményében egy szokatlan magyarázattal reagált. Válaszukban azt említették meg, hogy a vakcinát önköltségi áron, vagyis profit nélkül biztosítják az unió részére, csupán 2,9 eurós adagonkénti áron, ami véleményük szerint nagy könnyebbség a kormányoknak. A lap szerint több szakértő igen aggasztónak nevezte a felelősségbiztosítás áthárítását. Nos, én úgy gondolom, ehhez a megállapításhoz nem kell szakértőnek lenni…

Az aggasztó hírekre az Európai Bizottság még nem reagált, de megjegyezték, hogy az EU más gyógyszergyártókkal is tárgyal, adott esetben hajlandó velük is hasonló szerződést kötni. Illetve a készítményt még engedélyeznie kell az Európai Gyógyszerhatóságnak (European Medicines Agency, EMA) és csak akkor lehet forgalmazható, ha elég biztonságosnak és hatékonynak találják azt.

Egy pillanatra gondolkodjunk el! Adott egy hamarosan elkészülő vakcina, amit az önzetlen gyártó haszon nélkül ad nekünk. Igaz a tesztfázisban lévő termék lehetséges, hogy komoly veszélyeket rejt. Aztán megtudtuk, hogy hiányzik a gyártó felelősségvállalása a mellékhatások tekintetében. Az EU szerint ez rendben van. Létezik egy orosz vakcina is, amit már széles körben használnak, eddig minden jel szerint biztonságos és hatásos. Ez viszont nincs rendben a brüsszeli birodalom szerint.
Tény, hogy a koronavírus járvány létezik! Aki ezt tagadja egyszerűen őrült és az is, aki nem támogatja a védekezést. Viszont nagyon nem stimmel valami mögötte. Oltásfetisiszta, globalista szupergazdagok sunnyognak és aggasztó hírek jelennek meg a nekünk szánt vakcináról. Mégis mivel akarnak beoltani minket???

[630 vélemény]
Forrás: Magyar Nemzet, Portfolio, Financial Express

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments