Amerikai kém akart felrobbantani egy olajfinomítót! Elfogták.

Nicolas Maduro venezuelai elnök pénteken jelentette be, hogy elfogták az amerikai terroristát, akik az ország olajfinomítóit elleni merényletet tervezett.

A hírek szerint a terrorista váddal gyanúsított kém egy amerikai tengerészgyalogos volt, aki évekig Irakban dolgozott a CIA-nál. Elfogásakor nehézfegyvereket és nagy mennyiségű amerikai dollárt is találtak, adta hírül az egyik helyi lap. A venezuelai hatóságoknak bizonyítékaik vannak arra, hogy a férfi az amuayi és cardóniai olajlétesítmény felrobbantását akarta véghezvinni.

Az este csupán pár hónappal a bukott venezuelai puccskisérlet után történt. Májusban ugyanis az országban egy 13 fős amerikai terrorista alakulatot fogtak el, akik Maduro elnököt akarták elrabolni. A biztonsági cég álcája mögött tevékenykedő kémek így terveztek végrehajtani egy puccsot, hogy átjátsszák a hatalmat az amerikai olajvállalatok által pénzelt “demokratikus” bábellenzéknek. Habár az amerikai terroristák mindezt nyilvánosan ismerték be, az USA külügye tagadja a vádakat, a globalista sajtó pedig azzal maszatol, hogy a vallomást “kényszer alatt” tették.

Venezuela korábban kénytelen volt bezárni több olajfinomítót, miután az amerikai szankciók megfosztotta őket a szükséges alkatrészektől. A napi 310 000 hordós Cardón-finomítót azonban sikeresen újraindították még áprilisban, miután Irán létfontosságú anyagokat biztosított ehhez. Az eset alaposan feldühítette Washingtont, akik megpróbálják kiszorítani Madurót a hatalomból és számukra “demokratikusabb” vezetővel helyettesíteni.

Az olaj egyébként Venezuela gazdaságának alapját képezi, mivel az ország fő export cikkje. Az Egyesült Államok azonban két éve még szigorúbb gazdasági szankciót vezetett be a csődbe került dél-amerikai ország ellen, azt állítva, hogy Maduro 2018-as újraválasztása törvénytelen volt, és büntetéssel fenyegettek meg minden olyan nemzetet vagy szervezetet számára, amely venezuelai kőolajat vásárol.

A világvállalatok, főként az olajipari multik által kifosztani kívánt ország már régóta szenved a nyugati szankcióktól. Az országot az intézkedések elvágták a külvilágtól így hiperinfláció alakult ki és az emberek túlnyomó többsége szegényedett el. Ennek ellenére a nép látszólag kitart a megválasztott elnök mellett, aki 2013. áprilisi megválasztása óta vezeti az országot, miután 2018-ban kéthamrados többséggel választották újra. Habár Maduró törvényesen vezeti az országot a nyugati média egyöntetűen korrupt diktátorként említi. (Mint minden vezetőt, aki kérlelhetetlenül ellenáll a globalistáknak.)

Sokak szerint kimondatlan tény, hogy a CIA világszerte folytat leplezett hadműveleteket, amivel olyan kormányok destabilizálását célozzák, akik nem kívánnak asszisztálni népük kirablásához. Az elméletek szerint az elmúlt évtizedekben háborús bűnök sorába illő cselekedetek százai történtek világszerte. Furcsa halálesetek, különféle támadások, amik “véletlenül” pont úgy mozdították a történelem kerekét, hogy ami a külföldi nagyvállalatok számára kedvező. A gyakran a helyi ellenzéknek kinevezett bábpolitikusok közreműködésével véghez vitt akciókról sokszor terjednek a globalista elithez köthető elméletek, de a professzionális kivitelezés miatt viszonylag ritkán buknak le. Nem úgy, mint idén már két alkalommal Venezuelában.

[630 vélemény]
Forrás: Sputnik

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments