SZAVAZÁS: Ön szigorítaná a járványügyi intézkedéseket?

Tavasszal Magyarország sikeresen védekezett a koronavírusjárvány terjedése ellen. Míg a világból rémhírek érkeztek összeomló egészségügyről, tömegsírba temetett halottakról, a magyarok kissé félve, kicsit bezárkózva, de különösebb problémák nélkül vészelték át a járvány első hullámát. Miközben a határainktól néhány száz kilométerre egészségügyi káosz alakult ki hazánkban gyakorlatilag a Pesti úti idősotthon kivételével nem történt tragédia, sok városban pedig egyetlen megbetegedést sem regisztráltak. Nyár elejére gyakorlatilag a világ egyik legbiztonságosabb helye lettünk, ennek megfelelően az óvintézkedések is megszűntek.

Nyár végeztével azonban már sokan sejtették (mi is), hogy mindez nem tart örökké. Az új megbetegedések száma egyre távolabb került a nullától, szeptemberre pedig sorra dőlnek meg a rekordok. Mára az új fertőzöttek aránya kimagaslóvá vált hazánkban, és kellemetlen statisztikává vált hogy Magyarország Franciaország után már a második helyre zárkózott fel, a járvány terjedési gyorsaságát nézve.

Habár tavasz helyett, őszre vált valódi járvánnyá a kormány sokak meglepetésére a tavasszal meghozott intézkedéseket nem hozta vissza. Azok helyett jóval lazább szabályok láttak napvilágot: gyakorlatilag csak a maszkviselés vált kötelezővé néhány nyilvános helyen és a tömegközlekedésen, valamint kórházi látogatási tilalom lépett életbe. Sokan örülnek ennek, míg mások nem értenek egyet. Itt az idő eldönteni.

Ön szigorítaná a szabályokat! Bevezetné újra a tavaszi intézkedéseket? Szavazzon most!

Úgy gondolja az egészség előrébb váló a pillanatnyi gazdasági érdekeknél? Vagy pont ellenkezőleg és a járvány túlspilázott handabandának gondolja? Kell a szigorúbb védekezés, vagy sem?

Döntsön meggyőződése szerint, hiszen nálunk anonim módon, bátran elmondhatja véleményét!

Ha úgy gondolja, hogy szigorúbb intézkedésekre van szükség akkor kérjük válaszoljon arra is, hogy miket vezetne be a korábbi főbb intézkedések közül? (Többet is választhat)

Tájékoztatás:Szavazásunk természetesen nem hivatalos, csupán hobbi céllal indítjuk. Önről semmilyen adatot nem tárolunk, így teljesen anonim módon voksolhat.
Hitelesség: Egy személy egy szavazatot adhat le, amit a Polltab rendszere IP és cookie alapján ellenőriz. Rendszerünk a robotokat blokkolja, az eredményhirdetés napján pedig informatikus szűri ki az esetleges egyéb visszaéléseket.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments