NÉMETORSZÁG: 5 év börtön várhat a hősies lelkészre

A meleglobbit és az erőszakos valláselleneseket kritizálta. Akár 5 évet is kaphat.

Közösség elleni uszítással vádjával bíróság előtt hurcolnák meg Olaf Latzel brémai evangélikus lelkészt. A pap bűne, hogy a kereszténység homoszexualitás iránti felfogását merészelte megfogalmazni.

A lelkipásztort egy 2019-es házassági szemináriumának hanganyaga alapján idézte bíróság elé az ügyészség, mivel a „gendermocsok” és „homolobbi” kifejezésekkel nyomatékosította a kereszténység (és minden más világvallás) eredeti hozzáállását a szexuális devianciák iránt.

Latzel atya nem rejtette véka alá, hogy az LMTBQ-nak nevezett irányzatokat természetellenesnek tartja, a meleglobbit pedig egyenesen gonosznak. Úgy fogalmazott, hogy: „az egész gendermocsok” pokoli, sátáni és támadást jelent az isteni teremtés rendje ellen, illetve óvakodni kell a „homolobbitól”.

Beszédében az őszinte lelkész figyelmeztetett, hogy az elbizonytalanított emberek elpusztítják a civilizációt és a kultúrát. Majd a szónoklat hevében elkövette azt a hibát, hogy bűnözőnek nevezte a melegfelvonulás résztvevőit. Ez az avatatlan fül számára sértő általánosításként hangzik, de valójában a melegközösséghez tartózó militáns agresszorokra értette, akik az utóbbi években az egyházi közösségét egyre gyakrabban támadták meg. Később a bűnöző kifejezésért elnézést kért és pontosította, hogy közvetlen hívein kívül is érhető legyen a kijelentés.

Azonban a szabadidejében vadászó és küzdősportot űző, YouTubeon több, mint 22.000 követővel rendelkező lelkipásztornak nem csak a német ügyészség vádjaival kell szembenéznie. A brémai St-Martin templomot, ahol lelkészként dolgozik, ugyanis az utóbbi időben keresztényellenes támadások érik: feliratokkal gyalázzák, valamint megzavarják az istentiszteleteket, őt pedig már életveszélyesen megfenyegették kijelentései miatt.

Németországban öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki a közbéke megzavarására alkalmas módon mások emberi méltóságát azáltal sérti, hogy egy adott csoporthoz tartozásuk miatt őket szidalmazza.

Most rád van szükség!

Hogy az ilyen véleményeket szabadon megírhassuk a Ti segítségetekre van szükség!

A 630 elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol a fejlesztés elengedhetetlen. Érdekfüggetlen blogként most jövőnk olvasóink kezében van.

Ha Te sem félsz a valóságtól és úgy érzed szükség van egy nemzeti érzelmű, de mégis modern véleményblogra, ami kőkeményen odamond, akkor támogass minket!

GYERÜNK, SEGÍTEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments