A 630 szerkesztője határozottan elítéli az álhírek terjesztését, valamint a szenzációhajhász (kattintásvadász) tartalmakra építő álhír portálokat. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy írásokban szereplő információkat a Szerző lehetőségeihez mérten igyekszik ellenőrizni.

A 630.hu blogban megjelenő írások 3 különböző fajtája lehetséges.

  1. Hírek: Ezek esetében a blogbejegyzés szerzője törekszik az objektív tájékoztatásra, ugyanakkor megfogalmazhat saját véleményt is. A téves információk kiküszöbölése céljából a szerző törekszik az egyes állítások alátámasztására, melyeket forrásmegjelöléssel, vagy hivatkozással jelöl meg.
  2. Szavazások: Ezek esetében az Olvasó egy meghatározott témában mondhat véleményt űrlap segítségével. Amennyiben az ilyen tartalmakat felvezető leírással látjuk el különösen törekszünk az objektivitásra.
  3. Vélemények: Ezen tartalmi forma estében, élve a szólásszabadság és a szabad véleményformálás jogával, a Blogbejegyzés írója nem tudósít, hanem saját, véleményét mondja el. A vélemények szubjektívek és olykor szélsőségesen ellentétesek is lehetnek. Az ilyen írásoknál az Olvasónak ezt kell mérlegelnie kell.

További irányelveink a “Hírek” típusú tartalmak esetében a következők:

  • Minden hírt legalább kettő, impresszummal ellátott, nagy látogatottságú médiumnál ellenőrzünk.
  • Az egyes hírekben a kiemelt állításokat – amennyiben a forrás egy másik médium – hivatkozásokkal látjuk el, így az olvasó egyszerűen ellenőrizheti azt.
  • A nemzetközi híreket igyekszünk az első forrás, vagy az általunk leghitelesebbnek látott híradás alapján véleményezni.
  • Nem teszünk közzé a cikk tartalmával ellentétes, vagy félrevezető headline-okat.

Felhívjuk az olvasó figyelmét, hogy gyakran a fősodratú médiára is jellemző a tények egyoldalú bemutatása, vagy valamilyen politikai/üzleti érdekkör propagandahíreinek közlése, ezért nem minden ismert médiumot tudunk hiteles hírforrásként elismerni, ugyanúgy ahogy az alternatív média híreit sem értékeljük alapesetben álhírnek. A 630 filozófiája alapján a híreinket igyekszünk ellenőrizni a globalista sajtó véleményfölénye ellenében is.

Fontos megjegyezni, hogy a 630 nem hírportál, hanem egy véleményblog, mely véleményeket közöl. Célunk nem a médiában be nem mutatott hírek átvétele, hanem az ott közölt információk véleményezése, valamint az szélesebb körben elhallgatott hírek közlése. 

A fentiek ellenére a tévedés lehetőségét fenntartjuk. Amennyiben írásainkban konkrét ténybeli tévedést vesz észre kérjük jelezze emailben a tények alátámasztó forrásanyag megküldésével. Szerkesztőink az esetleges hibás állítás bebizonyosodása esetén a kérdéses cikkeket eltávolítják, vagy módosítják, így fellépve az álhírek terjedése ellen.